نظر نماینده سازمان جهانی بهداشت درباره واکسنهای ایرانی
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران ضمن قدردانی از اقدامات و همکاری سازمان غذا و دارو ، گفت: علیرغم شدید بودن ویروس کووید ۱۹، جمهوری اسلامی ایران توانسته با اتخاذ تمهیداتی تا حد قابل قبولی این بیماری همهگیر را کنترل کند.
به گزارش ایسنا، دکتر جعفر حسین سید در نشست خبری که به صورت مجازی با حضور مدیر منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت و مدیر اورژانس منطقه ای امرو (EMRO) برگزار شد، در سخنانی گفت: ایران تمهیداتی را از قبیل تعطیلی مراکز آموزشی، تعطیلی کسب و کار تجاری، استفاده اجباری از ماسک در مکانهای عمومی انجام داده است و با وجود مشکلات و شرایط نیز توانسته مقدار قابل توجهی دز واکسن را به مردم تزریق کند.
وی با اشاره به واردات حدود ۹.۶ میلیون دز واکسن تا روز چهارشنبه توسط ایران اضافه کرد: بنده دو هفته پیش شخصا از مراکز تزریق واکسن بازدید کردم و کار بصورت کاملا حرفه ای مدیریت می شد.
وی درباره ارزیابی سازمان جهانی بهداشت از واکسنهای ایران، گفت: همانطور که پیشتر راجع به واکسن های بومی هم گفتم، در حال جمع آوری اطلاعات لازم برای ثبت و تصدیق واکسن های ایرانی هستیم و طبق آنها تصمیم گیری میکنیم و در این باره نیز از اقدامات و همکاری سازمان غذا و دارو ایران قدردانی می کنیم.
جعفر حسین سید در پاسخ به این سوال که آیا حقیقت دارد افراد ایرانی که واکسینه شده اند، از نو مبتلا به بیماری شوند، گفت: این موضوع صرفا به ایران محدود نمیشود بلکه باید در نظر داشت همیشه یک احتمالی وجود دارد زیرا واکسن سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و اگر شخصی مجدد مبتلا شود، وضعیت بیماری و علائم وی بسیار سطحی و ضعیف خواهد بود در حدی که نیازی به بستری در بیمارستان نیست.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران همچنین با اشاره به واکسیناسیون اتباع نیز ابراز امیدواری که ۱.۶ میلیون دز واکسن برای پناهندگان افغان در اختیار دولت جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.