پایگاه خبری نگاه اصفهان

صــدای مــردم نـــصف جـــهان در قلب اخـــبار و رویــــدادها

  • صفحه نخست
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • علمی
  • فرهنگ و هنر
  • ورزشی
  • شهر
  • شهرستان ها
  • درباره ما
  • تماس با ما
امروز
مهر ۹, ۱۴۰۵

زمین‌شویی مقصد جدید سرمایه‌های آلوده

پس از تشدید نظارت‌های مالی و بانکی که پول‌شویی را دشوار و پرخطر کرد، این پدیده به بازارهای آسیب‌پذیرتری مانند زمین و املاک هجوم آورد.
کد خبر :3583 مهر ۵, ۱۴۰۵ - سپتامبر ۲۷, ۲۰۲۶
چاپ
77 بازدید
0 نظر

پس از تشدید نظارت‌های مالی و بانکی که پول‌شویی را دشوار و پرخطر کرد، این پدیده به بازارهای آسیب‌پذیرتری مانند زمین و املاک هجوم آورد. به‌عبارت‌دیگر، اگرچه مبارزه با پول‌شویی تا حدی موفق بود، اما در عمل این چالش تنها از بخش بانکی تغییر مسیر داد و به بازار زمین و املاک مهاجرت کرد.

زمین‌خواری فسادی است که بسیاری از کشورها را با چالش مواجه کرده است. کشور ما نیز با این پدیده بیگانه نیست و از سال‌ها پیش، بخشی از مفسدان اقتصادی با شناسایی املاک بلاصاحب، رهاشده و مجهول‌المالک، از طریق تقلب و سندسازی، آن‌ها را به تصرف خود درمی‌آوردند. زمین‌خواران گاهی با ساخت بنا ملکی رها شده را تصاحب می‌کردند و گاهی با دستکاری در متراژ املاک بلاصاحب مجاور، به مرزهای ملک خود ، دست به تعدی می‌زدند.

اما اهداف زمین‌خواران تنها به تصاحب یک ملک رها شده ختم نمی‌شد؛ در بسیاری موارد، پس از دریافت سند، با وثیقه‌ گذاشتن ملک، اقدام به دریافت وام‌های کلان یا خریدهای بزرگ می‌کردند و چه‌بسا هیچ دغدغه‌ای برای ساخت‌وساز و بهره‌برداری از آن ملک نداشتند.

شاید بتوان گفت پدیده «زمین‌شویی» دقیقاً از همین‌جا شکل گرفت؛ مفسدان اقتصادی از معاملات زمین و ملک برای پنهان‌سازی منشأ پول‌های کثیف استفاده کردند. وقتی پول‌شویی از طریق بانک و سیستم‌های مالی سخت‌تر شد، بازار زمین و املاک به پناهگاه جدید پول‌های کثیف تبدیل شد.

دلایل متعددی باعث شد زمین و املاک به مسیر محبوب پول‌شویی تبدیل شود؛ از جمله:

– قیمت‌های بالا، غیرشفاف و قابل دست‌کاری املاک

– معاملات صوری و مکرر که هر بار با قیمت بالاتری انجام می‌شود

– دریافت سود کاذب در هر معامله

– قیمت‌های غیرواقعی در قراردادها

– معاوضه ملک با طلا یا ارز

– سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ساختمانی

همه این‌ها روش‌هایی هستند که علی‌رغم اعلام صریح مقامات مسئول مبنی بر اینکه «معاملات غیرشفاف یا تبادل طلا و ارز در مقابل زمین مصداق پول‌شویی است»، همچنان بازار املاک را تهدید می‌کنند.

مبارزه مؤثر با زمین‌شویی نیازمند شفافیت کامل در معاملات ملکی است؛ اما شاید فوری‌ترین، مطمئن‌ترین و آسان‌ترین راهکار، الزام مشاوران املاک به همکاری، فعال‌شدن تشکل‌های مردمی و ایفای نقش رسانه‌ها در گزارش‌های مکتوب و افشای معاملات بزرگ و مشکوک باشد.

 

گردآورنده: بهمن اورانی

برچسب ها:

زمین شویی،املاک بدون مالک

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار
چیزی یافت نشد!

به نظر می رسد هیچ چیز در اینجا یافت نشد!

یادداشت
چیزی یافت نشد!

به نظر می رسد هیچ چیز در اینجا یافت نشد!

اخبار
چیزی یافت نشد!

به نظر می رسد هیچ چیز در اینجا یافت نشد!

پایگاه خبری نگاه اصفهان

پایگاه خبری نگاه اصفهان به عنوان یک رسانه‌ی مرجع و پویا در فضای اطلاع‌رسانی استان اصفهان، با رسالتِ تبیین دقیق رویدادها، پیگیری مطالبات مردمی و بازتاب صادقانه دستاوردهای نهادهای اجرایی و خدمت‌رسان فعالیت می‌کند.

  • صفحه نخست
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • علمی
  • فرهنگ و هنر
  • ورزشی
  • شهر
  • شهرستان ها
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی نگاه اصفهان محفوظ می باشد.

  • صفحه نخست
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • علمی
  • فرهنگ و هنر
  • ورزشی
  • شهر
  • شهرستان ها
  • درباره ما
  • تماس با ما