Ph6025.jpg

زنگ بی آبی در اصفهان به صدا درآمد

on .

ph1563اگر در بخش‌های مختلف خانگی، صنعت و کشاورزی استان اصفهان برنامه ریزی و صرفه جویی دقیق صورت نگیرد در ماه‌های آینده با بحران جدی آب مواجه می‌شویم.

به گزارش نگاه اصفهان و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رودخانه زاینده‌رود با طول افزون بر ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی به ویژه زردکوه بختیاری سرچشمه می‌گیرد و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد. این رود، مهم‌ترین منبع تامین آب آشامیدنی استان اصفهان، همچنین آب مصرفی در صنعت و کشاورزی است.

در چند سال اخیر با افزایش خشکسالی، کاهش نزولات جوی، برداشت بی رویه و نبود برنامه ریزی مناسب برای مدیریت آب، ذخیره آب سد زاینده رود به شدت کاهش یافته است.

مصرف بی رویه و بی توجهی به صرفه جویی سبب خواهد شد که تامین آب آشامیدنی مردم این خطه با مشکل و حتی بحران رو به رو شود.

کاهش نگران کننده ذخیره سد زاینده رود

حسن ساسانی سرپرست شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: سد زاینده رود با ظرفیت یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب، یکی از سد‌های اصلی مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه بارندگی‌های امسال در سرشاخه زاینده رود ۱۹ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۵ درصد کاهش یافته است.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای اصفهان افزود: از ابتدای سال آبی در مهر ۹۹ تاکنون در کوهرنگ (سرشاخه زاینده رود)، ۶۳۴ میلی‌متر بارش ثبت شد که این میزان بارش در مدت مشابه سال گذشته ۷۸۴ میلی‌متر و در بلند مدت ۹۸۳ میلی‌متر بوده است.

ساسانی گفت: بارش‌ها هر سال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و بارش در سرشاخه‌ها نسبت به پارسال بیش از ۱۹ درصد و نسبت به متوسط بلند مدت ۳۴ درصد کمتر است.

وی تاکید کرد: هم اکنون ذخیره سد زاینده‌رود به ۲۲۰ میلیون مترمکعب رسیده است، حجم آب ورودی به سد ۳۲ مترمکعب و خروجی از آن ۱۴ مترمکعب بر ثانیه است و در نهایت می‌توان گفت که فقط ۱۷ درصد از ظرفیت سد آب دارد.

اگر برنامه ریزی نکنیم، با کمبود جدی آب رو به رو می‌شویم

عباس رضایی استاندار اصفهان گفت: با توجه به کمبود بارش‌ها و کاهش جدی ذخیره سد زاینده رود، نگران آب آشامیدنی استان اصفهان هستیم.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط پیش رو، اولویت اصلی صرفه جویی در مصرف آب است. یکی از اصلی‌ترین اقدامات در مشکلات آبی استان انتقال آب بوده که نشان می‌دهد در بحث انتقال آب باید جدی‌تر عمل کنیم.

رضایی گفت: اگر برنامه ریزی مدون صورت نگیرد زندگی مردم اصفهان، تهران، سمنان و یزد در معرض خطر قرار می‌گیرد.

صرفه جویی در همه بخش‌های خانگی، صنعت و کشاورزی ضروری است

شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به کاهش ۸۰ درصدی ذخیره آب سد زاینده رود بیان کرد: در ماه‌های گذشته شاهد بارش‌های کمتر از معمول در مقایسه با میانگین بلند مدت بوده ایم، بنابراین صرفه جویی در بخش‌های مختلف آشامیدنی، کشاورزی و صنعت ضروری است؛ به ویژه اینکه اکنون سامانه بارشی قابل توجهی در استان فعال نیست.

وی ادامه داد: بی تردید بی توجهی به مصرف بهینه آب در ماه‌های آینده و به خصوص در فصل تابستان چالش تامین آب را دوچندان خواهد کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر اجرای طرح‌های انتقال آب به حوضه آبریز زاینده رود مانند کوهرنگ ۳ و بهشت آباد گفت: حدود هشت ماه است که زاینده رود خشک شده است و ادامه این روند تهدیدی جدی برای محیط زیست و سلامت مردم خواهد بود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ویدیو

پروژه سرزمین هزار پیشه شاهین شهر اصفهان

آگهی مزایده فروش زمین تجاری، نمایشگاهی و خدماتی شمال استان اصفهان