ورزش زورخانه ای نیازمند نگاهی علمی است
محمد حسین حاج صادقی قهرمان جهان در ورزش زورخانه ای و نایب قهرمان جهان در رشته کشتی پهلوانی تاکید کرد: ورزش زورخانه ای نیازمند نگاهی علمی و بروز شدن است.
به گزارش نگاه اصفهان، وی در گفت و گویی کوتاه از فعالیت 20 ساله خود در این ورزش پهلوانی و پژوهش های مرتبط با آن سخن گفت و اضافه کرد: برای صحبت در مورد یک رشته ورزشی در دنیا باید به صورت علمی وارد عمل شد و ما در این رابطه بسیار ضعیف عمل کرده ایم به طوریکه تنها از تاریخ این ورزش پهلوانی، منبع و کتب رسمی داریم، در حالیکه می توان با همکاری پیشکسوتان و حمایت مسئولین از خط مستقیم صرفا اجرای ورزش پا را فراتر نهاد و ایده هایی نوین همراه با پژوهش علمی را بکار گرفت.
این قهرمان ورزش زورخانه ای که مدرک کارشناسی ارشد خود را در زمینه «آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی» با موضوع پایان نامه «رسم نیمرخ آسیب های اسکلتی عضلانی ورزش های زورخانه ای» و همچنین طرح پژوهشی «رسم نیمرخ ناهنجاری های اسکلتی عضلانی ورزش های زورخانه ای» انجام داده است و اعتقاد دارد با ایده ها و طرح هایی که در زمینه رشته ورزش زورخانه ای دارد می تواند تحولی عظیم برای آن ایجاد کند.
وی با بیان اینکه با بی مهری مسئولین مربوطه در شنیدن طرح هایش روبرو شده است گفت: هدف شخص بنده علمی و بروز شدن ورزش زورخانه ای است حتی اگر خود مجری طرح مورد نظرم نباشم.
حاج صادقی تاکید کرد: هر ورزشکاری آرزوی رسیدن به قهرمانی جهان را دارد و من در این رابطه به آرزوهایم رسیده ام و الان صرفا به علمی شدن این ورزش فکر می کنم که نیازمند توجه مسئولین است.
وی به آغاز راه خود در انتخاب این ورزش اشاره کرد و گفت: عشق به جوانمردی و روحیه پهلوانی و دیدن محبوبیت پسرخاله ام (زنده یاد پهلوان حاج مرتضی اشجع) که در این ورزش فعالیت می کرد من را به سمت ورزش زورخانه ای هدایت کرد و در پی این علاقه پس از فعالیت در رشته کشتی فرنگی در سال 1380 به این ورزش پهلوانی وارد شدم.
این ورزشکار 31 ساله در جواب سوال فرق بین «قهرمان و پهلوان» گفت: به نظر من فرد باید اول قهرمان باشد و مردم او را بشناسند و سپس حفظ کردن آن قهرمانی می شود پهلوانی و قهرمانی که دغدغه مند امور اجتماعی مردم نباشد پهلوان نیست.
حاج صادقی بیان داشت: اصل ورزش زورخانه ای روحیه پهلوانی است، اگر ورزش 6 قسمت باشد 5 قسمت آن ماهیت مرام، اخلاق، پهلوانی و ورزش چه در داخل گود و چه در خارج گود دارد و تنها یک قسمت آن به ورزش و جسم بر می گردد، اما بعد روحانی و بعد روانش همان 5 قسمت اصلی می باشد که در ورزش باستانی هم مانند ورزش های دیگر درست انجام نمی شود و بهایی به ورزشکار قهرمانشان داده نمیشود.